dimarts, 28 de setembre de 2010

Relat digital: el guió.

 Abans de fer el vostre relat digital, o el vostre curt, o el... us heu de plantejar fer el guió il.lustrat de la narració.
" Un guió il·lustrat o storyboard és la representació il·lustrada d’una pel·lícula abans de la seva realització. És un document tècnic format un conjunt de vinyetes o d’il·lustracions mostrades en seqüència amb l’objectiu de servir de guia per entendre una història, previsualitzar una animació o seguir l’estructura d’una pel·lícula en la reproducció, acompanyades generalment del text dels diàlegs o de la veu en off i d’altres anotacions tècniques relatives als efectes sonors o visuals. (tret de la viquipèdia)
De totes les propostes, aquest és la que he trobat més senzill i/o adequat al treball, tot i que podeu buscar uns altres. Ànim!

Exemples d'story board
exemple 1 de ProyectoCI
com fer un curt exemple 1

1 comentari:

 1. Ací et deixe la continuació de el que vàrem fer, Anna:

  28-09-'10


  Story-Board

  1ª Escena: Alberto arriba a casa (taxi) i puja les escales (sense llum), entra en casa/ Habitació (colp amb el llit) i es tomba al llit (vestit).

  2ª Escena: (Sorolls Héctor amb els mobles)/ Llum de la llanterna (lluny)/ Alberto s'esglaia i agafa una pistola/ Héctor li dona a Alberto la llanterna/ Alberto i Héctor discuteixen/ Alberto dispara a Héctor/ Alberto es desmaia.

  3ª Escena: Casa de la doctora Strolowickz/ Alberto narra a Inma els fets/ Alberto pregunta a Inma si Héctor es posara bé/ Alberto es preocupa per la seua relació amb Alice/ Alberto demana a Inma que els cambie de cos de nou.

  4ª Escena: Laboratori de la doctora/Héctor està assegut a una cadira ferit/ Inma crida a Padmy i xarren/ Padmy torna amb una cadira/ Alberto seu/ Inma dorm a Alberto.

  5ª Escena : Celia narra i ixen algunes escenes al darrere.  Guió

  Presentació:

  C- Hola sóc Celia, vaig a presentar-vos els personatges de L'experiment de Strolowickz: Inma al paper de la Doctora Strolowickz, Alberto en el lloc del baró de Boitèrres, Héctor com a Letroux, Padmy sent l'ajudant de la doctora i jo mateixa com a narradora. Espere que vos agrade....


  1ª Escena: (Alberto arriba a casa i puja les escales, arriba a la habitació i es tomba al llit)

  2ª Escena: (S'escolten sorolls) (Alberto es recolça al llit , veu una llum de llanterna i agafa la pistola)

  A- Qué voleu? Qui ets?

  (Sense resposta) (Héctor li dona la llanterna a Alberto, aquest li enllumena i es sorprén)

  H- Fora d'aci! Aquesta és ma casa!

  A- Anarme'n jo? Si és ma casa!

  H- Deixeu de dir bestièsses! Encara vos dic de bones maneres que se'n aneu i el que deuria de fer es pegar-vos un tir. I damunt m'amenaceu!

  A- On voleu que me'n vaja?

  H- No em feu riure!... Vaig a fer que us detinguen com alló que sou: un miserable lladre.


  (Alberto s'enfada i dispara, tira la pistola i s'apropa a Héctor)

  A- Sóc jo, sóc jo! M'he tornat boig!!!

  (Alberto es desmaia)


  3ª Escena: (En la casa de la Doctora, Alberto li ho conta a Inma)

  A- Era impossible que m'imaginàs alló. Jo crec que el meu cervell... Bé, jo ja no sé quin cervell tindé d'ahui en avant, perqué... Letroux es posarà bo, Doctora?

  I- No morirà

  A- I si mor?, Si mor Letroux em passaré la vida amb el seu cos i nungú no podrà creure que sóc el baró de Boitièrres... I Alice, la meua Alice!

  I- No es desespere, baró, paciència, que tot ho arreglaré...

  A- Però així no podré ser l'amant d'Alice! El vostre avatar, Strolowickz del dimoni! , ha sigut un desastre. Vós me les pagareu!

  I- Encara que us les pague, acó ha estat un gran pas per a la ciència i el meu nom es recordarà...

  A- Però si continue així em suicidaré! Repareu-ho Doctora!

  I- Així serà.


  4ª Escena: (Laboratori de la Doctora: Arriben Inma i Alberto) (Héctor està assegut a una cadira) (Inma crida a Padmy i li diu "Algo") (Padmy torna amb una cadira) (Alberto seu) (Inma dorm a Alberto)

  5ª Escena: (A Castalla)

  C- Strolowickz realitzà l'avatar, al revés, i tornà les coses al seu lloc. El baró va tindre una ràpida recuperació i es va retirar al camp. Letroux va ser condemnat a fer treballs forçats a Tolon i Strolowickz, per salvar-lo, ha perdut quasi tota la seua fortuna...


  Aspere que el guió et semble bé perquè el próxim dia que quedem començarem a grabar, i continuarem a Castalla, si et sembla bé...

  ResponElimina